Araç Kurtarma ve Çekici Türleri

Çekiciler ya da oto kurtarıcılar var olmadan önce bile insanlar araçları çekiyordu. Ya da daha kesin olmak gerekirse

, insanlar çamurdan, kardan veya başka herhangi bir yerden bozuk araçları çekmek için büyük hayvanlar kullandılar. Aksi takdirde, bu araçlar terk edilirdi. Günümüz teknolojisinde işimiz daha kolay, bozulan ya da kaza yapan araçlarınız en uygun yöntem ile kurtarılabilmekte, ANKA Oto Kurtarıcı olarak, başta Karapürçek oto kurtarma olmak üzere tüm Ankara geneli hizmet vermekteyiz. En yaygın kurtarıcı türlerinden bazıları…

Düz Yataklı Çekici

Kaydırmalı veya geri alma sistemli kurtarıcı olarak adlandırılan düz yataklı kurtarıcıyı duymuşsunuzdur ve bunun nedeni çalışma şeklidir, en belirgin özelliği, arka ucu tamamen yere kadar alçalan, eğilen uzun bir hidrolik düz yatak şeklindedir. Kurtarılması gereken araç, çekici kasasına sürülecek ya da çekilecek ve kurtarıcı kasası düz bir konuma getirilmeden önce sabitlenecektir.

Açık kasa, en çok tercih edilen çekici türüdür ve çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Düz yataklı çekiciler en güzelidir çünkü çekilen araç güvenli şekilde sabitlenebilir ve yerden yüksektedir. Karapürçek oto kurtarma merkezimizde, hareket edemeyen arızalı ya da kaza yapmış araçlar için, düz yataklı çekicilerde, aracı yatağın üzerine çeken bir vinç bulunmaktadır.

Kancalı ve Zincirli Çekiciler

Kancalı ve zincirli şeklinde ki çekici tipleri muhtemelen en eski kurtarıcı türüdür ve en çok tanıdık olan budur. Bu tür kurtarıcılar çekilen araçlar üzerinde çok fazla baskı oluşturma eğilimindedir, bu sebeple son zamanlarda Karapürçek oto kurtarma olarak mecbur kalınmadıkça kullanılmamaktadır.

Adından da anlaşılacağı gibi, kancalı ve zincirli kurtarıcılar, araçları bir yerden başka bir yere çekmek için bir kanca ve zincir kullanırlar. Kanca hasar gören ya da arıza yapan aracın tamponuna ya da aksına takılır. Zincir aracın gövdesini çizebilir, zarar verebilir bu nedenle bu çekiciler mecbur kalınmadıkça genellikle kullanılmaz. Ayrıca, bu tür bir çekicileri dört çeker veya 4×4 araçlarda kullanmanız sakıncalıdır çünkü aktarma organlarına zarar verebilirsiniz.

Vinç Kollu Çekici

Bir vinç kollu çekici, aracın ilerisine kadar uzanan hidrolik bir kola sahiptir ve birçok kötü senaryo düşünüldüğünde bu, bir aracı kurtarmanın en kolay ve en güvenli yoludur. Bazı vinçler sabit konumdayken bazıları kendi etrafında dönebilir. Karapürçek oto kurtarma da aracınızın boyutuna, bulunduğu konuma ve şartlara en uygun yöntem seçilerek aracınız güvenle kurtarılır.

Başlangıçta çekiciler, araçları kaldırmak için kanca ve zincir yöntemini kullanırdı, ancak bugünlerde çekiciler, kullanımı biraz daha güvenli olan sapanlı ya da kayışlı kaldırıcılarla donatılıyor. Mekanizma bir vinç ile çalışır ve çemberleme ile birlikte araçları alınması gereken yerden kaldırıp güvenli bir yere çekebilir. Yine bu yöntem dört çeker veya 4×4 diye tabir ettiğimiz araç için uygun değildir. Araç kurtarmada çok fazla kullanılmaz.

Entegre çekiciler

Entegre bir çekicide, iki farklı mekanizma bulunur ve en yaygın kombinasyondur, tek bir üniteye entegre edilmiş vaziyette bir vinç ve bir tekerlek kaldırıcıdır. Bunlar, tam vinçli bir çekicinin gerekli olmadığı küçük araçlar için kullanılır ve entegre çekiciler, kurtarıcının içinden kontrollere sahiptir, bu sebeple, çekiciden hiç çıkmadan bir aracı hızlı bir şekilde kurtarmak ya da almak mümkündür.

Eğer park etmemeniz gereken bir yere park ettiyseniz, daha önce bir çekici deneyimi yaşamış olabilirsiniz. Yanlış park edilen araçlar herkesin bildiği gibi trafik polisleri tarafından çekilebiliyor ve genellikle sizi bu duruma karşı uyaran işaretler levhalar bulunuyor. Bu tür durumlarda firmalara göre değişiklik gösterse de en çok kullanılan kurtarma türü entegre çekicilerdir. Karapürçek oto kurtarma olarak önceliğimiz aracına zarar vermeden, araç tipinize en uygun yöntemle aracınızı kurtarmaktır.

Kaza, ağrıza vb. çekiciye ihtiyaç duyduğunuz her yerde, her anda 7/24 firmamızı güvenle tercih edebilirsiniz. Önceliğimiz her zaman müşterilerimizin güvenliği ve yararı olmuştur, Ankara da en çok tercih edilen ve güvenilen kurtarıcı filomuzla hizmetinizdeyiz.

Share this content: